17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilim

Merhaba bu makalemizde profesyonel web programlama hizmeti almak isteyen kuruluş veya şahıslar için dikkatli olması gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilim hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken kurallar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti profesyonel, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web yazılım yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için programlanır. Eğer programlama gerçekleşirken ileriye dönük kodlanmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tip kodlamalarda kodu yazan kişiye mecbur kalırsınız çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözardı edildiği bir yazılımı farklı web yazılımcısı düzenlemekte zorluk çeker, ya geliştiremez yada uğraşmaz yada en kötüsü düzenlemek için fahiş ücret ister.
  • Geliştirilemez yazılım veya geliştirilebilir yazılım tercihi yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların benimsendiği, ekip çalışması sırasında yada başka programcıların yazılımı ele aldığı zaman sorun yaşamadan çalışabileceği yapılardır. Siz yazılımı yapan şahısla ilişiğinizi kesseniz bile başka profesyonel web programcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun önemi çok büyüktür. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik yapıları, hızı arttırma düzeltmeleri vb. yenilikler yayınlanmaktadır. Kısır bir web program sadece kodlayıcısının geliştirebileceği, başka web programcıların düzenlemek istediği zaman hatalar yaşayacağı web programlama tipleridir.
  • Web programı maliyetli bir hizmettir. Bu hizmeti alırken ne fahiş ücretlere nede aşırı düşük ücretlere itibar etmeyin. Örneğin üç şirketten fiyat teklifi aldınız bir tanesi 3.000 tl dedi, birisi 6.000 tl dedi, birisi 1.500 tl dedi buradan analmalıyızki bu yazılımın ücreti ortalama 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan yüksek veya alçak ücretler %10 değişkenlik gösterebilir. Daha cüzi veya uçuk fiyatlara kanmayın.
  • İstediklerinizi güzel bir şekilde aktarın. Web programı yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak bilmeniz lazımdır. İsteklerinizi süper bir şekilde aktarmanızdan sonra notlar tutulacak ve fiyat teklifleri sunulacaktır. Fiyat teklifi oluşturulurken anlattığınız özelliklere dikkat edilerek bir ücretlendirme yapılacaktır. Fiyatlandırma oluşturulurken sizin önemsiz bulduğunuz veya söylemeye gerek yok diye düşündüğünüz şeyler fiyata dahil edilmez. Sözleşme bittiğinde artık o özelliği istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye kalır yada yapılmadan proje teslim edilir. Örneğin başımdan geçen bir durumdan bahsedeyim bir web programı için anlaştık. Proje bir veri kayıt programıydı, söylendiği gibi programlanmaya başlandı %80'lik kısmını bitirdim. Test etmeleri için şirketlerine gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğerse bu veriler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekliymiş, araştırdım sitenin apisi yoktu. Proje iptal oldu. Sizde bu tür bir durumda ön ödemenizi kaybetmiş olursunuz.
  • Muhakkak sözleşme yapın. Kurumsal dünyada kişiler yada şirketler sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri içine alan detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilim hizmeti alacakların yapacakları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama firmalarıyla çalışmamaları gelir. Ajansların şikayet edilebileceği yüzlerce kuruluş varken, bağımsız kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Fiyatına kapılma. Birkaç firma ile görüşüldükten sonra hepsi yüksek deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir tercih meselesi ama şöyle bir kafa yoralım ucuzlukmu, kalitemi. Çok ucuza yaptıracağınız bir web program sizi ne kadar ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilim - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilim, istanbul Profesyonel web yazilim, Profesyonel web yazilim istanbul,Profesyonel web yazilim firması, Profesyonel web yazilim firmaları, istanbul Profesyonel web yazilim firması, istanbul Profesyonel web yazilim firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder